• Marketing Training
  • Pharma Marketing
  • Security
  • ISO Seminar
  • ISO new 2015
Previous Next
 

   Съвременните разбирания за бизнеса често поставят клиента на висок пиедестал. Според най-яркия гуру на съвременния мениджмънт, Питър Дракър, "Целта на бизнеса е да създава и задържи клиентите си." (“The purpose of business is to create and keep a customer.”) Успешната работа с клиенти най-често е предмет на обучения по обслужване на клиенти, управление на ключови клиенти или управление на отношенията с клиентите.

   По темата обаче има и стандарти, в които отношенията с клиентите са структурирани не просто в набор от полезни съвети, а в идеология и конкретни "правила за поведение" за удовлетворяване на клиентите (ISO 10001), изграждане на стройна система за управление на рекламациите (ISO 10002), подходи за решаване на спорове с клиентите с външна подкрепа (ISO 10003) и насоки за измерване на удовлетвореността на клиента (ISO 10004).

  По ISO 10002 е възможна и сертификация. Когато рекламациите се обработват по ефективна методика, може да се постигне баланс между претенциите на клиента и нашите интереси. Инвестицията в изграждане на система за управление на рекламациите обикновено се връща много бързо дори по отношение на вложените финансови средства.

   Top Management Advisors предлага обучение и консултации за развиване на уменията и изграждане на моделрен подход в отношенията с клиента, която да води до неговото удовлетворение. Съдействаме и за внедряване на стройна система за управление на рекламациите, която съответства на характера на вашата дейност.

 

Ръководител направление: Албена Иванова
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

TMA.Presentation.v3
TMA.ISO.10002.v3
TMA.ISO.9001.v3
TMA.Communication.v2